Ma sporthíreket hoztam nektek, mégpedig az atlétikai világbajnokság eredményeit.

Atlétikai vb - Kenyai győzelem 400 és 800 méter gátfutásból. A magyarok sem térnek haza üres kézzel.

 

Budapest és Peking mai küzdelme igen nagy meglepetést okozott a szurkolók számára. 

A Pekingi atlétikai versenyen a mai napon hazai győzelem született. A gátasoknál már az előfutamokban, majd az elődöntőkben is nagy nevek estek ki, a négy amerikai közül például kettő is búcsúzott. Ezek után a nyerési esélyek érezhetőek voltak. A kenyai származású Nicholas Bett-et nem tudta lefutni még a honfitársa Boniface Mucheru Tumuti sem. 

A fináléban aztán a célegyenesre fordulva szorosnak tűnt a küzdelem, viszont Bett mozgott a legjobban, s szenzációs egyéni csúccsal, 47.79 másodperccel, a világ idei legjobb eredményével győzött, az országos csúcsot elérő (48.05 mp) Kudrjavcev és a bahamai Jeffery Gibson (48.17 mp) előtt.

Kenyaiak a világbajnokságok történetében eddig még csak 400 méternél hosszabb távú versenyeken nyertek.

A nap utolsó döntőjében férfi 800 méteren a világcsúcstartó David Rudisha (1:45.84 p) ért elsőként a célba, pedig a lengyel Adam Kszczot szorosan mögötte futott az ő eredménye 1:46.08mp. 

Férfi távolugrásban Greg Rutherford diadalmaskodott 8,41 méterrel aki ezzel a teljesítménnyel a világbajnokság címvédője lett. Második helyezett az ausztrál Fabrice Lapierre  (8,24 méterrel) lett.

 

Hazai atlétikai eredmények, hat magyar aranyérem:

A magyar csapat hat aranyérmet nyert a Lyonban rendezett szenior atlétikai világbajnokságon, melyen 114 ország 8059 versenyzője vett részt.

A magyar szövetség honlapjának kedd délelőtti híre szerint Benes Magdolna a 60 év alatti korosztályban kalapácsvetésben és nehéz kalapácsban is győzött.

Maratonfutásban is magyar győzött Beda szabolcs személyében, aki hazai szinten országos bajnok. 

 

További sikereket kívánok a sportolóknak. :) 

 

Forrás: MTI.

Ajánló
Kommentek
  1. Én