The Flash

DC Comics karakter - The Flash -- a villám.

The Flash - A villám

A sorozat igen nagy népszerűségnek örvend Amerikában, kicsit megkésve de kis hazánkban is el kezdték vetíteni 2015 októberében.

Észak Amerikában 2014. Október 7.-én adták le az első részt. 

Szuperhősünk a DC Comics/képregények karakterei közé sorolható. 

A sorozatban végigkövethetjük Barry Allen - Flash életét.

Allen helyszínelő a sorozatban, aki szuperképességre tesz szert egy villámcsapás következtében, amikor a gyorsító felrobban a S.T.A.R. Labs-ben.

Eme katasztrófának köszönhetően emberfeletti gyorsaságot kap, amit hasznosítani tud a bűnözők, és a metahumánokkal szemben is.

Metahumánoknak nevezték el a gyórsító felrobbanása által képeségekkel felruházott embereket. 

Az első évad rövid leírása:

 

Barry édesanyját 11 éves korában meggyilkolták, aminek tanúja volt. Ő megmenekült, de ezt a tragédiát soha nem tudta feldolgozni. Az apját bűnösnek nyilvánították, és elitélték. Ez után Joe West nyomozó és lánya Iris fogadta örökbe. Egymás mellett nőttek fel mint két testvér, de Barry mélyebb érzelmeket táplál Iris iránt.

A sorozatban Barry érzelmi fejlődését, lelki megnyilvánulásait, és Flash képességbeli fejlődését egyaránt figyelemmel kisérhetjük.

Próbált nyomozni az anyja gyilkosa utána, összegyűjtötte a nyomokat és az információkat, paranormális jelenségeken dolgozott, hogy kiderítse, ki az anyja gyilkosa. Senki nem akarta elhinni a vallomását, ami alapján egy gömb alakú villám egy emberi arccal, szállta meg a házukat azon az éjszakán. Mindenki úgy gondolja hogy egy gyermeki képzelet szüleménye.

Ahogy a sorozatban is elhangzik "egész életében a lehetetlent kereste, végül maga lett a lehetetlen...."

A baleset után a S.T.A.R. Labs-be kerül mert csak ott tudnak rajta segíteni. Barry itt felépül, és összeáll a kis csapatuk; Cisco, Caitlin, Herrison Wells-sel.

Megfogadják hogy közös erővel megvédik a várost.

Wells segítségével Barry megtanulja irányítani a képességét és újjakat is felfedez. El kezdenek harcolni a  bünőzővé vált metahumánok ellen és bezárják őket , a S.T.A.R. Labs-ben kialakított zárkákba ahonnan nem tudnak kijutni. 

Ahogy telik az idő egyre erősebb metahumánokkal is szembekerül, de nem hátrál meg, és megvédi Central City lakosait.

Ez egy remek sorozat azok számára akik, kedvelik az izgalmat, az akciót, a romantikát és a fantasy-t egyaránt. :)

El döntötte hogy megfog küzdeni az anyja gyilkosával, az Inverse Flash-el.

Egy kis kedvcsináló video:

The Flash - 1évad trailer

Üdv.: A

Ajánló
Kommentek
  1. Én